Општина Битола Forum Index Општина Битола
Јавни дискусии

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

ponudete rabota za mladinata
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Post new topic   Reply to topic    Општина Битола Forum Index -> Општина Битола
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Petre
Guest

PostPosted: Tue Apr 07, 2009 5:57 am    Post subject: Kurvishte Snezana Reply with quote

Ja su od australija i sakam da kazam deka tuka makedonkite se najgolemi kurvishta. Imam ebano duri i pre-ebano. Glavno kurvishte e snezana sto raboti security vo Joy kafanata. Ako mu treba na nekoj picka neka ja bara nea,

Golemi pozdravi od bate Pero
Back to top
Cambridge

PostPosted: Thu Apr 16, 2009 2:52 pm    Post subject: Reply with quote

E jas ne go razniram Petre, kava veza imala nekoja devojka od Australija so temava..??!!
Nego da se vratime na temava.
Jove te razbiram 100% i jasmo mi e mn zoshto mu ja letna...
Jas pogolemiot del od godinata go vrvam vo UK.
Eve edna interesna sluchka, shto mi se desi letovo.
Del od mojata rabota e da spojuvam biznisi, i da iznaogam novi pazari.
I ete kako Makedonka a posebno Bitolchnka, mi se dade shansa da ja forsiram Makedonija.
Ovde vo UK, ke krenish telefon, ke si zakazesh sostanok so lugeto shto sakash da sorabotuvash, sekade e taka ovde nadvor od MKD.
Jas pokushav da zakazam sostanok so odredeni lichosti, ne samo na gradsko nivo ami i na Republichko, so mene imav stranska delegacija, i trebashe urgencija od nash Ambasador, pa lugeto vo "vladata" da ne primat! A delegacijata veke pred 8 meseci najavena...i oficialno pokaneta....
Aj toa, tuku pokushav da gi soberam gradskite organizacii za da je prezentirame Bitola vo stranstvo, i znajete sho mi reche eden "viden" graganin na Bitola?
"koja si mori ti? Za da ja prezentirash Bitola i Makedonija treba da imash dozvola i pechat od drzavata/gradot! Chitaj mene treba da me prashash..."
Go gledam tipot se chudam sho mu e.... se predstaviv koja sum, i kazav shto rabota... Edna dama koja raboti vo opshtinata, go ispuli i mu vika sekoj koj se chustvuva Makedonec,ima pravo da ja prestvuva Makedonija...
Po dva dena idi i mi veli istio chovek, ajde sega ti da me povrzish so tvoite shefoj, jas da si go protnam mojot biznis a koj gi shisha drugite...
Pokushav da donesam vrabotuvanje vo Bitola i mn luge me izshutkaa, kao jas sum nobody.
I samo Makedonskite umoj se cenat. Se prashuvam jas od kaj sum?? Rodena vo Bitola od dedo pradedo tuka.. Izgleda jas od Mars padnav....
Samo se prashvam koj ima umoj, ako imaa umoj, nemashe da ima menanzerija namesto vlada, i lugeto ke najdea rabota.
Kako sho bi rekol Stale Popov vo "krpen zivot"--Prazna ranica ne chuva granica- pa taka i Jovan, jas, covekot od USA, site nie sme otishle.
Veke 18 god sum nadvor od BT, bi se vratila nazad samo da trepnesh, ama koga ke vidam so kavi luge treba da se raspravam....i kolku dlanki treba da podmachkam.. ne mi se vraka...
Tuku sme srekni shto momentalno imame razbran Gradonachalnik i dobar menazer na gradot, onoj prethodniot si ja smatrashe Bitola ko da ja donela majka mu vo chejzoti sega e eden od najbogatite Makedonci... Ni go ispusti gradot,seljakot nerazbran... ne e ni chudeo shto mladite ja zduvnale od Bitola.
(BTW seljak e navreda za selanite, seljak e za nepismen, glup chovek...)
Back to top
View user's profile Send private message
Guest

PostPosted: Fri Apr 17, 2009 1:48 am    Post subject: Re: Kurvishte Snezana Reply with quote

Petre wrote:
Ja su od australija i sakam da kazam deka tuka makedonkite se najgolemi kurvishta. Imam ebano duri i pre-ebano. Glavno kurvishte e snezana sto raboti security vo Joy kafanata. Ako mu treba na nekoj picka neka ja bara nea,

Golemi pozdravi od bate Pero

to the guy called petre u can go fuk urself. U have no right to talk about other people in any form or way. If i see one more comment about snezana legal action will proceed. better watch ur mouth and ur back. stram da ti je.
Back to top
linuxs
Guest

PostPosted: Sat May 09, 2009 6:34 pm    Post subject: lesna zarabotka na internet Reply with quote

eve vaka mozete da zarabotite ne internet preku affiliate i Referring
eve nekoj link
http://goldbizs.com/pages/index.php?refid=naimlab dolari bonus
http://www.vinefire.com/?ref=naim_lab@yahoo.com&cb=N7YZ8WTH 10$
https://perfectmoney.com/signup.html?ref=862207 20 $
http://www.b4u24.com/default.aspx?RID=107800 10$ bonus
za pomos mozete da mi se obratite na email linuxs1@live.com
Back to top
Bitolcanka
Guest

PostPosted: Fri Jul 31, 2009 2:11 pm    Post subject: Ah be... Reply with quote

Sakam i jas malce da se smesam vo muabetot... Smile
Znaci nema da napagam nikoj- ke si kazam za sebe si...
Imav sansa da ziveam i rabotam vo USA 1 god., se vrativ vo MKD za da DIPLOMIRAM... parite bea poubaj- nostalgijata bese nepodnosliva...
Edna izreka veli deka Domot na mazot e onamu kaj so ke egzistira, znaci tie luge sfatile so se treba da im pruzat na familijata i decata pred se- sozreale daleku pred nivnata generacija, postovanjeto na nasite makedonci vo stranstvo e nesporedlivo so ona na "kabadaite" kon nivnite zeni tuka kaj nas... Nikoj nema pravo da mu prefrli na nekoj zaradi pricinata so zaminal za da najdi podobra idnina... So se odnesuva do zenite, jas imav 23 g. koga za uspesite na bratceto i novite brcki na majka mi morav da razberam i da gi vidam preku skype... bese premnogu za mene!! Se vrativ nazad, bev tazna zosto bev svesna kaj se vrativ i srekna zosto znaev deka sum doma!!
Site vie, so gi napagate onie so zaminale i si izgradile dom onamu kade sto prosperiraat- ste obicni mamini galenicinja i nemate pojma od zivotot, jas se vrativ nazad i imam ogromen respect za onie so uspeale da se izborat so site stravovi, paganja i uspesi, kako i ljubovta na najbliskite koi bile daleku od niv... se izvinuvam so zbesnav malce na krajot, ama smaceno mi e od idioti kako nekoi od "pametnite"kabadai na forumot!!!
Pozz i se najubo na onie so ja znat pricinata za svoeto"jas"!!
Back to top
Dr. Vlaseto
Guest

PostPosted: Wed Aug 12, 2009 12:48 pm    Post subject: zdravo Reply with quote

Dobar den za site na ovoj forum.

Imam da kazam nekolku zbora za vrabotuvanjeto vo Bitola i vo Makedonija voopsto.

Jas zaminav na studii na 18 god. od Bitola vo edna evropska post komunisticka zemja ( 1000 km od Bitola). I do den denes ziveam i rabotam tamu. Zosto?
Odgovorot na ova prasanje nemozam da go pronajdam no ke vi kazam nekolku raboti so mozam da gi napram ovde i ne mozam vo Bitola:

- imam 3 medicinski ordinacii
- imam 2 koli ( okolu 7 000 evra edna)
- primiv stan od drzavata za mladi bracni parovi
- odam na more i na planina sekoj vtor vikend
- kupuvam proizvodi za doma od hipermarket
- kupuvam obleka od moll
- odam na utakmica ( fudbal ) sekoja nedela - echipata e od svetski rang- ucestvuva vo grupite na ligata na sampionite
- odam na bazen koga sakam i vo koe godisno vreme sakam
- odam na opera opereteta i kino ( imas moznost da odberis 15 filma vo edno mesto - vo Moll)
- zo zena mi ne se mislime so sto ke ja platime strujata, vodata, ili so ke jadime oti se naoga rabota na sekoj cekor i ima ekonomija stabilna
- zarabotuvam 10 pati poke odkolku bi mozel da zarabotam vo Bitola ( bez razlika so bi rabotel)

- ovde ne se izleguva na kafe oti site rabotaat i nemaat vreme za kafe a plus toa kafeto e okolu 3 evra ( e pij ako mozis)

Drugi raboti:

- tatko mi mi veli deka ke mi gi iskrsi nozete ako se vratam da ziveam vo Bitola
- ja gledam majka mi se karaat so brat mi sekoj den oti nema pari
- Moite imaat taka narecen " business" makedonski, imaat edno prodavnice i rabotaat po cel den i zarabotvaat za eden zivot da zivotkaras
- vujko mi i vujna mi se socijalen slucaj
- baba mi ima pensija za da gi plati smetkite
- i taka natamu.

Jas ja sakam Bitola mnogu. Ziveam vo Bitola 3 meseci vo godinata i drugite 9 meseci sum vo stranstvo.

Jas monogu sakam da recam deka vo Bitola mi e doma ama tamu nema idnina. Nema idnina za kerka mi za mene za zena mi. Nema idnina za nikoj. Zamislete jas sega da se vratam tamu i da se vrabotam na nekoe mesto nemozam da zarabotam poke od 500 evra, bez razlika so ke rabotam. Inace da vi kazam jas sum Doktor na nauki i imam 24 godini obrazovanie. ne mi se svigaat partiite i ne mi se sviga toa so se praat "Cistki" i vrabotuvanja po partiska linia.

Ve molam da me sovetuvate sto bi napravile ako ste vo mojata situacija, bi se vratile da ziveete vo Bitola ili bi ziveele vo stranstvo.

Vi blagodaram
Dr. Vlaseto

p.s.

Ne gi kritikuvajte lugeto so zaminale da si ja baraat srekata nadvor od rodnata zemja.
Back to top
Makedonec
Guest

PostPosted: Sun Sep 06, 2009 11:09 pm    Post subject: E vlase ubo ti e tamu a Reply with quote

Abe si se snasol tamu pa uste ke prasvas. Kaj da dojdis vo Makedonija.Ako si budala samo. Bravo za tebe
Pozdrav
Back to top
gostin
Guest

PostPosted: Tue Sep 29, 2009 11:53 pm    Post subject: Reply with quote

Bravo vlaseeeeeeeee.
pozdrav
Back to top
Guest

PostPosted: Sun May 09, 2010 6:55 pm    Post subject: Re: Reply with quote

KOLEGA

wrote:
Jove premnogu bes imas vo sebe. Ti si apsolutno nerealiziran covek. Zal mi e za tebe. Od sekogas mi bilo. So ova sto ti go kazuvam sakam da te
" otreznam ".
I pokraj toa sto priznavam ne e eticki pred site koi se ucesnici vo ovoj forum da ti go kazuvam ova, sepak go pravam namerno a kako covek sto ima diploma od psihologija bi trebalo da znaes i zosto. Ova e edinstven nacin da te navedam da sogledas deka gresis. Bitno e toa da go napravis so sopstveni oci. Ti ja imas silata da gi demantiras ili pak da gi potvrdis navodite na site onie sto tvrdat deka imas seriozni psihicki problemi. Deka si psihijatriski slucaj itn. Da ne se lazeme, poradi tie navodi ti i ja napusti Bitola i Makedonija. Na nekoj nacin popusti pred naletite na okolinata a ovdeka go tvrdis sprotivnoto.
Zosto nemase hrabrost da im se sprotistavis na glasinite? Zosto ne se sooci so niv?
Ne moze edno celo opstestvo da e vinovno za toa sto ti ne bese zadovolen od zivotot vo Bitola.
Ne e cela Bitola vinovna za toa sto se zboruvase za tebe. Toa e fakt. Zatoa ne osuduvaj. Soocise se! Bori se! Toa e edinstveniot nacin...

ZA STO DA SE BORI??? STO E EDINSTVENIOT NACIN DA LAZE DA KRADE DA NE BIDE COVEK-TOA E TUKA MOMENTALNO, ZA ZAL TOA E I ZATOA MORA DA SE BEGA NADVOR ZA PODOBAR ZIVOT A TOJ SO SAKA NEKA SI SEDI I NEKA SE BORI ZA 6.000 DEN PLATA NE REDOVNA. SVESTISE MAKEDONCE VREME E ZA PROTESTI, BENZINOT 80 DENARI GO NAPRAJA NIE SHEHERZADA SI GLEDAME I UZIVAME PA KAJ GO IMA OVA MENE NE MI E JASNO AMA OD SEKOGAS MAKEDONCETO SI ZIVEJ SO "KUTI IMA I POLOSO" I TAKA KE NE TOLCAT SAMO
Back to top
bellex02

PostPosted: Sun May 23, 2010 5:39 pm    Post subject: Reply with quote

Jas bev SNAJDEN vo Makedonija,pa ja letnav od tamu,so ce recis ne ova.
r0ywebb8

PostPosted: Fri May 28, 2010 3:21 am    Post subject: Reply with quote

Na internet mozes da najdes golem broj na informacii.
Q4You
Guest

PostPosted: Sun Jun 27, 2010 9:00 pm    Post subject: Rabota na cela Makedonija Reply with quote

Дали ви се допаѓа она што се моќни и големи, уникатна и едноставно?

Работи се само точно она што е претставен?

Работат со тим на компанијата, презентирајќи ги компанијата и нејзините активности, проширување на мрежата на потрошувачите. Продажба на производи и препораки за другите.

Секој нов соработник започнува со услуга на позиција, откако odslušanih семинари, искуството на своите колеги и претпоставени крајните корисници / корисници и со великодушната помош на нејзиниот спонзорот и менаџер, кој се одржа презентација во која тој се состана со потенцијални корисници на системот, компанијата и производи, вклучува нови соработници , проширување на мрежата на регистрирани корисници и вработените.

Потребно:

- Порака
- Презентациски вештини
- Пријателски луѓе пристап
- Минимум 18 години

Предностите богатство:

- Возачка дозвола
- Слободен на англиски јазик
- Компјутерски вештини
- Struka лекар или медицински персонал
- Активно користење на компјутери и постојана интернет конекција

Понуда (бонуси, бенефиции):

Можноста ekspanzivnog напредување, бонуси за работа и посветени соработници и патувањата. Бонуси.

Купување на производи за сопствени потреби на многу намалени цени до 30% и приходи до 41% во текот на системот.

Приходите на раководни позиции од 2.500 евра месечно, ако активности спроведени според воспоставени планови.

Секоја година, патувања, пари бонуси од € 2000-24000, подароци во првата година од најуспешните соработници.

Вас молам да го испртатете CV на e-mail.

КОНТАКТ:

НИКОЛА НЕДИК
Менаџер
+381 62 8895 042
q4you@ovi.com
Back to top
mile
Guest

PostPosted: Thu Jul 01, 2010 2:46 pm    Post subject: S Reply with quote

Toj sto ke ostani posleden da ja ugasni strujata
Back to top
jas
Guest

PostPosted: Thu Jul 29, 2010 11:49 pm    Post subject: :) Reply with quote

Sega se vkluciv slucajno na net i naletav i sam ne znam kako na forumov.jas ne sum nekoj psiholog,ili sociolog ama znam deka tuka vo Bitola e skoro nevozmozno da uspees sam ako nema nekoj da te potturni t.e da ti udri kloca.mozes da uspess da,ama ako ti ostavil tatko ti ili dedo ti ili ne znam koj malo bogatstvo za da pocnes nesto svoe
Back to top
Guest

PostPosted: Sun Aug 01, 2010 8:18 pm    Post subject: Reply with quote

VO PRAVO SI JAS, ZATOA MORA DA NAPRAVIME NESTO DA SE PROMENI TOA.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Општина Битола Forum Index -> Општина Битола All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 3 of 4

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum