ДомаОпштински органиФормулариОпштински симболиКонтакт
Општи Информации
Контакти
Општински Органи
Постапки
Јавни набавки
Битола Шекспир фестивал
Битола за Нова Година 2015
БИТФЕСТ 2015
Сјајот на Битола
Filmland Bitola
Народен театар - репертоар
Центар за култура - репертоар
Актуелно
Информација
Деловни Инфо
Пријава на даноци
Животна Средина
Урбанизам
Мапа на Битола
visitpelagonia
 Мој Портал > ВозовиПрипреми за Печатење

 

Железничка станица – Битола
ул. Никола Тесла бб
тел. 047/237-110
факс 047/237-110 локал 344

Првата железничко - патна врска на Битола е изградена во 1894 год.  со правец Битола – Солун. Подоцна за воените транспорти на Солунскиот фронт во 1916 година е изградена теснолинејка која ги поврзувала Битола со Градско, како и теснолинејка од Бакарно Гумно – Боротино – Бучин – Кутретино – Свињишта – Лера. Во 1919 година пуштена е пругата со тесен колосек на релација Градско – Прилеп – Битола. Дури во 1931 год. Битола со пруга од нормален колосек се поврзува со Прилеп и понатаму со магистралата Скопје – Солун и Скопје – Белград. 

Денес патничкиот сообраќај Битола – Скопје и обратно се одвива со следниот дневен ред:

Поаѓање

 

Битола – Скопје

03.53 часот

Битола - Скопје

07.10 часот

Битола – Скопје

15.05 часот

Битола - Скопје

18.00 часот

Битола – Скопје

20.00 часот

Враќање

 

Скопје - Битола

03.20 часот

Скопје - Битола

06.34 часот

Скопје - Битола

14.30 часот

Скопје - Битола

19.20 часот

Асфалтирани улици
Македонија вработува
Конкурс
Објава
Објава
Јавен повик
Оглас за ангажирање на невработени лица
Помош за поплавените подрачја
ИЗ Жабени
Јавен повик
Тековни Проекти
Оглас
Оглас
ГИС портал
Транспарентност
Јавни Набавки
Електронско даночно одделение
Статус на предмет
Ц Р П П Р
Индустриска зона Жабени
Линкови
Анкета
Како ви се допаѓа нашaта нова веб страница?
Одлична е
Ми се допаѓа
Не е лоша
Жалам, не ми се допаѓа

[ Погледни резултати ]
Пребарување
Најава
Корисник:

Лозинка:


Сигурен Мод
ДомаОпштински органиФормулариОпштински симболиКонтакт 

Copyright (c) 2004 Municipality of Bitola, Inc. All rights reserved.